Blå og hvit verden med et tsjekkisk spor. Sparta kaller de rike fra ildstedet

Det er en stor interesse for dagens Sparta i European League.

Schalke er en klubb med en flott tradisjon, men også med enorme økonomiske muligheter. Han har hatt fordel av en sponsoravtale med Russlands energigigant Gazprom i ni år, og derfor er han ifølge 14-åringen Forbes.. Plass rangering av de rikeste klubbene i verden

Det kan skryte av en gigantisk medlemskap. Under overskriften skjule og friidrett, basketball og håndball klubber, så totalt i blå farger konkurranser 136.000 utøvere i alle kategorier

Fotball er imidlertid klar leder, har 111 år med å bringe glede til folk fra gruve Gelsenkirchen på grunn av de flammende gruven gasser kallenavnet “byen tusen branner”.

Dette onsdag velkommen spartanerne, som i likhet med Liberec og Plzeň på kvelden vil spille det tredje spillet i Europa league.Skyet himmel, røykfylt skorsteiner av fabrikker, men behagelige temperaturer rundt fjorten grader og fremfor alt: vakker Veltins Arena hvor de flombelyste gjester fra Praha i kveld zatrénovali

stadion, som mellom 1998 og 2001, vokste opp ved siden av aldring. Parkstadion, alle vil bli overrasket. Under trekkes tilbake taket henger en gigantisk video-on som hockey, mine er ikke isen, men førsteklasses torv. Liggende på skinner langs som hver kamp kommer ut som manglet lys.

En annen interessant?. Kanskje nevnt kapell i det indre av stadion der fans kan be for et godt resultat og der prester har viet hundrevis av par

Tsjekkisk avtrykk i betongen

et sted over den, opp på tribunen, sitter under en kamp med Schalke Sparta trener Zdeněk Ščasnýs å ha “satt ut” den første delen dvouzápasového straff for å kritisere dommerne etter kampen i Tripoli.

“Jeg tar det som en realitet. Selv om u banen danset og skrek, vel jeg vil være aktører i denne gryten hørt, “sa han onsdag Ščasnýs.

Det er kanskje ikke har tid eller tanker om å undersøke klubbens museum. Men for fans bør det være en plikt.Inne ser behov footprints spillere som i 1997 førte i Gelsenkirchen trofeet til vinneren av UEFA-cupen. Blant dem to spor med underskrifter tsjekkiske Radoslav Látal og Jiri Nemec.

To ferdige midtbanen og undersåtter av fans rullende spesielt på nittitallet, den nye stadion allerede for ikke liker. Látal faktisk noensinne: bare i løpet av sommeren 2001 vendte han tilbake til Tsjekkia. Tyske holdt et år og sa farvel til triumf i den hjemlige cupen.

Nå er klubben han spiller for den gamle garde og tribune sitter nesten i hver kamp, ​​men det endrer ikke sin politikk, og ikke ønsker å snakke med journalister. “Det vil ikke fungere.Jeg vet ikke noe, og jeg har sagt noe slikt, hva vil jeg si? “Han sier når du ringer til ham og ber om kampen for de to lagene han har spilt så mye for.

Emigranten fanget bundesligaen

Men andre tsjekkere gikk gjennom klubben. For eksempel midtbanespiller Filip Trojan, som har vært i akademiet siden han var seksten, men spilte mesteparten av sin karriere i den andre bundesligaen. Jan Moravek, en Bohemians-chip, hvis balanse i den blå jerseyen stoppet ved tretten kamper og to mål. Og for juniorlaget sparket han av i ungdomsskolen Petr Goláň på 1990-tallet, men han var langt borte. Ankomsten av Milan Baroš fra Liverpool var veldig nær, men han falt til slutt.Det etterlater i Tsjekkia mosaikk supplement bare lovet bemerkelsesverdige historien til keeperen, som var den første tsjekkiske til Schalke.

Paul Macak, som omtalt i begynnelsen av åttitallet duoen på Banik Ostrava, flyktet til Tyskland, hvor han ble engasjert i en berømt team.

han begynte der i andre Bundesliga, etter over tre sesonger odchytal seksten kamper i den øverste divisjonen.

Når du er i tretti år i Schalke avsluttet sin karriere slukket.Han vendte tilbake til Tsjekkia, men profesjonelt han ikke gjorde og inn i mål sto et øyeblikk da, i 1994, hoppet inn i en kamp i den tyske cupen for amatør Remscheid.

Dessuten er den glemte saga en av skår i rike historie Schalke, som i dag, etter Sparta, vil bli et annet kapittel.