Australia mot Peru: Socceroos optimistisk, men skjebnen hviler på Frankrike

“Hvis vi ikke går ut og gjør jobben vi trenger å gjøre mot Peru, er det ikke noe poeng å tenke på det Frankrike-spillet,” sa den australske keeperen Mat Ryan mandag. Mens Brighton-spilleren sa til seg at den allerede kvalifiserte franske siden vil slå Danmark – “hvis de har noen ide om å spille for uavgjort kan det være veldig farlig” – innrømmet han at kampen ikke var tankene foran. “Min bekymring er oss selv her og spillet vårt. Vi vil gjøre det vi trenger for, og forhåpentligvis sorterer resten seg ut. ”Hvordan Australia kan kvalifisere seg til knockout-stadiet: VM-permutasjoner Les mer

Et element i ligningen er enkelt: Socceroos trenger å poengsum. Mål har unnslått Bert van Marwiks side i Russland, med bare to konverterte strafferunder som skal vises i 180 minutters fotball.Skaden indusert fravær av startende spiss Andrew Nabbout vil tvinge Van Marwijk til å endre et start XI som var uendret i de to første kampene. Hollenderen var mandag uforpliktende om hvilken av veteranen Tim Cahill, den liknende spissen Tomi Juric eller sen oppringning Jamie Maclaren som kan erstatte Nabbout. “Jeg har ikke tenkt å diskutere spillere som spiller eller ikke spiller,” sa han.

Det andre utvelgelsesdilemmaet som Van Marwijk står overfor er Daniel Arzani, den yngste spilleren i verdensmesterskapet. Melbourne Citys vidunderbarn forårsaket ødeleggelse fra benken mot Danmark, og gjorde en sterk sak i flere minutter ved å bringe styrke til et ellers stump angrep. I begynnelsen av turneringen uttrykte Van Marwijk nøling med å starte 19-åringen.Senest på torsdag hadde det blitt: “Jeg får se hva jeg gjør for ham neste kamp.” Mandag nektet Van Marwijk å avsløre planene sine for wonderkid. “Han er veldig ung, han er veldig uerfaren, men han er den typen spillere med mye talent som noen ganger kan utgjøre en forskjell,” sa han.

Å vente på Australia i Sotsji er Peru, en nasjon hvis høye ambisjoner om deres første verdensmesterskap på 36 år har blitt knust av tap for Danmark og Frankrike. Men mens laget ikke har noe å spille for, vil La Blanquirroja være ivrig etter å tilbakebetale de tusenvis av peruanske fans som har gitt store ofre for å støtte laget i Russland.Socceroos ‘overgangstid ser batongkort fra Cahill til Arzani | John Davidson Les mer

“Det er mange peruanere her i Sotsji,” sa Van Marwijk. “Kanskje 20.000-25.000.For dem føles det som et hjemmekamp. De leker med mye lidenskap. De er veldig farlige. ”Den peruanske spissen Jefferson Farfan ble brakt til sykehus lørdag etter en hodekollisjon på trening, og er blitt utelukket fra møtet.

Det er også 15.000 australske fans i Sotsji, inkludert 27 medlemmer av Ryan-familien på en tur betalt av Premier League-målvakten. Hvis Socceroos kan overvinne oddsen og gå videre til de siste 16, vil det være det største øyeblikket i australsk fotball siden 2006 – da Ryan var bare 14 år. “Hvis vi lykkes med å oppnå det i morgen, ikke bare oss som spillere, men forhåpentligvis hele nasjonen vil huske det resten av livet, sa han. “Akkurat som laget gjorde tilbake i 2006 i Tyskland.Jeg vil aldri glemme den kvelden. ”Oddsen er imot dem, men Socceroos håper at resultatene i Sotsji og Moskva på tirsdag vil gi dem nok en VM-kveld å huske.