Det er en raceringsdag i Lysfjellet, med syv raser

Forberedelsene er over, deltakerne i det første løp på 26. rase dagen i Světlá Hora i Bruntál vil være på banen i ti minutter etter klokken 13.00.

“Vi var fortsatt i uken hvor det var nødvendig , de forbereder de siste flaggene, bare finjusterer de siste detaljene, sier Čestmír Olehla, en trener fra fyrtårnet, som organiserer dagens løp. “Onsdag hadde vi en kommisjonær her for sporkjennskap. De godkjente det uten mye kommentar. ”

Det tropiske været fra tidligere dager har ikke skadet rullebanen heller. “I forrige uke regnet det mye, sporet var mykt. Gradvis tørker opp, men det er akseptabelt.Og etter fredagens regn vil det være perfekt, “mener Olehla, som beklager at det ikke var flere oppføringer.

” Hestene kunne ha vært mer dessverre, men det var raser i Lysá nad Labem på fredag ​​og Slusovice. Rallybanen tar deltakerne sammen, “angret racing coach.

“Da jeg fortsatt var ansvarlig for Tsjekkisk Steeplechase Association, prøvde vi å unngå termen match. Alle kan tjene, konkurransen kan ha vært sterkere. Men nå, på noen koordinering, “beklager Olehla. “I Slusovice kunne de gjøre flate dager, nå har de wands dag etter dag.”

Likevel vil et solid startfelt møte i Svetla Hora. “Jeg prøvde å lage interessante forslag. Men som det er, passer ikke hestene mine i alt.Vi starter i fire løp, sier Olehla, som vil ha to representanter i første løp – Poinsettia og Waikit. “Men fordi det er et handikap, vil begge løpe med mammutvekt. De vil bære over 70 kilo, den andre vanligvis mye mindre.Alle kan vinne den. “Han har det her,” sa Olehla.

Det tredje løp er for nybegynnere å kurve hindringer, og hjemmekonkurransen vil bli representert av tre år gamle Callawi. “Her vil være mye rytterpleie,” påpekte Olehla. Den fjerde rase skal dominere av en hest som heter Diamond med Sertach Ferhan i salen. Tverrfeltet for 4 600 meter vil koste 90 000 kroner. “Vi har to hester der. Taj Mahal har form av torden og Cuba Spacil vil drive den.Kanskje ingenting går galt og vil være foran, “håper Olehla. “De største motstanderne skal være Jedjali og Quatiki, kanskje ikke engang vår Celadon.” Kappeselskapet vil lukke et vanlig løp for å vise frem syv hester. I hestens sadle presenterer Carry the Glory Olehlova datter Veronika. “Å bekymre deg for henne? Tross alt går han daglig i trening. Og racing, det er som et raskt arbeid. Den eneste forskjellen er at de vil ha hvite bukser, “smilte Olehla.” “