Gareth Southgate berømmer Allan Russell for Englands settsuksess

Gareth Southgate og hans England-spillere har forent seg i ros for innvirkningen fra det nasjonale oppsettets angripende trener, Allan Russell, som får godkjent lagets oppsiktsvekkende forbedring fra dødballene i turneringen i Russland.

England ankom verdensmesterskapet etter å ha mislyktes i å registrere seg fra et hjørne i en stor finale siden 2010, og omfattet 72 forsøk som strekker seg tilbake til Matthew Upson som scoret fra Steven Gerrards levering for å gi England håp i 4-1 nederlaget av Tyskland i Bloemfontein.Likevel har Southgates team scoret fra tre i sine to første Group G-kamper, samt vunnet en straff, med syv av de 10 hjørnene som har resultert i et forsøk på mål, enten direkte eller via en flick on, eller et spot-kick. Gareth Southgate står overfor Harry Kane-dilemmaet når Belgia-kampen nærmer seg Les mer

Deres fjerde mål i 6-1-ruten til Panama ble også smart konstruert fra en frisparkrutine som involverte Kieran Trippier, Jordan Henderson, Harry Kane og Raheem Sterling, som fører til at John Stones scoret sitt andre mål for spillet.Assisterende manager, Steve Holland, jobbet i et Chelsea-treneroppsett som konsekvent rangerte i de fem beste lagene for dødballmål i Premier League. “Men, hvis noe, bruker Allan mer tid på dødballene,” sa Southgate. “Vi hadde identifisert dem som viktige i turneringer, og et element vi følte at vi kunne forbedre oss.

” Det hjelper hvis du har enestående levering og folk som vil gå og ta tingen på tingen, selvfølgelig, og det har vi. Vi gir den riktig oppmerksomhet på treningene, og det var tydelig at Panama var på vakt mot det fra starten av.Uansett hvor mye du kontrollerer spillet i begge ender, er settespill veldig viktig. ” En lisenscoach, og har vært i Southgates stab i rundt et år. Under staver på amerikanske klubber som Carolina RailHawks og Orange County Blues, har skotten vært vitne til ved førstehånds den posisjonelle spesialisttreningen som spillere i det landet har gitt. “Vi har brukt mye tid på dødballer,” sa Ruben Loftus-Cheek. “Helt ned til detaljene, alle løpene og blokkene.Å se det komme ut på banen er flott. ” som kanskje hadde tjent ytterligere to straffer etter å ha blitt hindret på hjørnene på hver side av halvtid mot Tunisia. ”Vi er alle toppspillere, så han kjører ikke gjennom teknikk eller forteller oss hvordan vi skal slå en ball. Det er bare små ting å kanskje gi oss en fordel. Han gjør de angripende settene våre, som går ganske bra så langt, og vi jobber mye med det på trening.Hver eneste liten hjelper – spesielt de små detaljene på dette nivået i et verdensmesterskap. ”

Southgate hadde identifisert at 11% av målene i finalen i 2014 stammet fra hjørner, noe høyere andel enn normalt, men har også studerte amerikansk idrett for å vurdere om teknikker som brukes i NFL og NBA kunne tilpasses for fotball. Fiveren: registrer deg og få vår daglige fotball-e-post.

Han har besøkt Seattle Seahawks, deltatt på de siste to Super Bowls og snakket med set-play NFL-analytikere og NBA-trenere for å finne ut hvordan spillere skaper plass i trange områder, enten de er gjennom tidspunktet for sine løp eller ved subtil og lovlig screening av motstandere.Ashley Youngs blokk av Michael Murillo, som hadde fått oppdraget med å markere Stones, på Englands åtte minutters hjørne i Nizhny Novgorod illustrerte uten tvil teknikken.

Som et resultat, med Russell som boret rutinene fra St. George’s Park til Zelenogorsk, England ser grundig godt forberedt ut, med sine to første motstandere i Russland gjort sårbare. Det hjelper å få levering av kaliber som tilbys av Young og spesielt Trippier, mens sistnevnte har lært av sin klubbkompis på Spurs, Christian Eriksen. “Det er en viktig del av spillet, og en vi har målrettet mot,” sa høyrebacken. “Vi jobber med dem, defensivt og offensivt, og vi blir belønnet.”