Olomouc shopping. Pilara og Nesporas involvering?

Han sa at han ikke ville gjenta feilene da han brakte fotballspillerne en interessant biografi til Olomouc, men i et elendig spill. Han ble brent med den utdøde kanonisten Mahmutovič eller den slovakiske skulptøren Halenár, som avsluttet sin korte beleiring i Sigma for to år siden av familieårsaker. I forrige uke ble han funnet død i en skogspark i Bratislava. Han tok sannsynligvis livet sitt på grunn av økonomiske vanskeligheter.

Idrettsleder Ladislav Minar instruerer at han er interessert i to ting når han søker etter forsterkninger – hvor mye han spilte sist sesong og så ser han live.

Likevel lagde han to mer risikable unntak.Kanskje denne gangen vil imidlertid risikoen være som i den serbiske stopperen Radakovich, som nylig kjøpte femten millioner fra Haná Sparta.

Ved første øyekast ser begge forsterkninger lyse på Olomouc, som venter på 3. runde av European League.

Både Václav Pilař og Martin Nešpor har gått gjennom de største klubber i Tsjekkia, har erfaring fra utlandet og har ikke vært tretti år ennå. De begge signerte toårige kontrakter. Men deres nåværende skjema er et spørsmålstegn. Mer utropstegn. Tross alt spilte Pilar bare 10 kamper i fjor, mest som en alternativ spiller. Nešpor færre kamper (en annen seks kom Lubina i tredje polske liga).Han sprang også fra benken. Ministeren så med egne øyne hvordan Pilař på den fjerne polen stod vakkert i missilen og bestemte seg for høsten seier Pilsen over Olomouc 1: 0. Det var imidlertid det eneste målet glede i sesongen for den 22-tiden tsjekkiske representanten. En hendig 29-årig seks-stjerners vinger i den tyske Bundesliga, som hindres av konstante skader på høsten, slo bare fire ligaer i Pilsen på høsten til et Pilsen-mesterskap, totalt i bare 65 minutter.

Selv i Liberec var berømmelse ikke slik; han klarte seks kamper. Og nå vil han prøve en annen omstart i Olomouc.Hun vil prøve sitt fjerde engasjement i den tsjekkiske høyeste konkurransen.

Jeg vil gjerne takke Vasek for alt han har gjort for Viktoria. Han var veldig populær blant fans og i hytta og er utvilsomt en av de viktigste figurene i klubbens moderne historie. Nå ønsker jeg ham stor suksess på det nye arbeidsstedet og selvfølgelig for å unngå helseproblemer, noe som er en grunnleggende forutsetning for hver fotballspiller, sier Adolf Šádek, administrerende direktør i Pilsen i en uttalelse på klubbens nettside.

ungdommen gjorde i Hradec Králové, da hjalp Pilsen til å gå videre til Champions League for første gang og begynte på et utenlandsk engasjement.Men i Bundesliga begynte helseproblemer å hindre ham; i to år klarte han å tjene bare seks liga starter i Freiburg-jerseyen, han spilte ikke engang i kampen i Wolfsburg. I den første sesongen, da han fortsatt var gjest i Vest-Böhmen, klarte han å spille hele året uten vanskeligheter, men hans dårlige helse ble fullt tydelig og karrieren begynte å falle. Vil han fortsatt være oppe i Olomouc?

“Wenceslas er en spiller som har vært 100% av fortiden. Da vi fikk sjansen til å få det, svarte vi, han hadde erfaring, han burde hjelpe oss, sa Sigma Olomouc-trener Václav Jílek for nettsiden. “Vi er klar over en viss risiko, vi vet at hans helse ikke var ideell tidligere.Men i de siste månedene var han greit, selv om han ikke var så opptatt. »På den annen side, hvis både Pilar og Nespor var i optimal form, ville de ikke være i Olomouc. Hun kunne nesten ikke råd til dem, selv om hun ikke publiserte overføringsbeløpene. For fans av blå er det en ganske forsiktig entusiasme. “Vi ønsker spesielt at Václav skal tjene sin helse, fordi vi ikke trenger å diskutere det faktum at han har fotballkvaliteten,” sa Minar segmafotbal.cz. “Prioritet for Vašek var i utlandet med det faktum at Sigma ville være i Tsjekkia hvis det ikke trente.”

Diblík Pilař har et stort navn i Tsjekkia. Club Jaromír Gajda, selv om han vanligvis ikke gjør det.Det var ingen mangel på dette.

En sunn Pilari kan spille på begge vinger og dermed øke konkurransen med Falta og Zahradnik, to stående sett.

“Han kan spille fra venstre over benet eller fra høyre, også på undersiden. Det var en annen faktor vi bestemte oss for, sier Jílek. Dette reduserte sjansene for å bli sterkt utnyttet av alternativ Pavel Moulis, som forlater Olomouc for Teplice.

“Det kan hende at en spiller i den midterste raden kan gå, men for øyeblikket er det ikke oppdatert, sa Minar .

Det er Pilsen som er like bak skjold midtbanespilleren Kalvach, men det er ikke sannsynlig at endringen vil finne sted før sesongen. Når, så går klubbene tilbake til vinteren.

Nešpor vender tilbake til den tsjekkiske ligaen etter tre år.Sammen med en annen sommerforsterkning, Pavel Dvořák, som også kan spille under spissen som en alternativ til Plšek, bør han erstatte Jakub Øzníček, som returnerte fra hosting til Pilsen. “Han er en erfaren angriper. Jeg opplevde ham i Mladá Boleslav, coach Jílek i Sparta, så han kjenner ham også, “forklarer Minář, hvorfor Nešpors statistikk forrige år ikke avskrekker ham. fem kamper og ett mål. Tjueåtte år gamle avlet Bohemians Praha 1905 gikk også gjennom Mladá Boleslav og Sparta, og vunnet i alt 105 starter og 24 mål i den tsjekkiske ligaen.

Vil risikovinst?Eller Minar, som, sier han, prøver alltid å møte trenerens ønsker, vil ikke gjøre noen flere unntak neste gang?