Kallenavn av fotballklubber og deres opprinnelse

Moskva-fans snakker det med hat og i en offensiv tone, og Zenit-fans med erfaring er stolte over at selv under slike forhold var de nær laget, i motsetning til hovedstadenes “venner”. Teamet fikk kallenavnet “poser” i 1984, da det ble USSR-mesteren. Faktum er at i Leningrad løste de plastposer med bildet av en fotball og teksten: “Zenith er en mester”. Som våre foreldre og bestemødre i tider av knapphet slette pakkene, husker vi og vet det veldig bra, så Zenit-fansen gikk med dem overalt i svært lang tid, som de fikk et kallenavn for. Det er verdt å nevne at det i dag er nesten aldri brukt, unntatt av veteraner.

“Rostov” – “selmash”, “combiners”, “zoo”

Fra 1957 til 2003 ble klubben kalt “Rostelmash” og ble sponset av et kombinasjonsanlegg. Det var fra dette at teaserne gikk – “selmash”, “combiners”, “growths” og så videre. Laget kalles også “Rostovites” og “blågul”, henholdsvis etter geografisk plassering av byen og klubbfarger. I begynnelsen av 2000-tallet fikk “Rostov” det offensive kallenavnet “zoo”. Faktum er at laget hadde mange svarte fotballspillere på den tiden, og teaser ble raskt festet. Som fans av fiendens klubber vi møttes med de første mørkhudede spillerne i vårt land, blir det ikke påminnet, la dem legge press på andre fag hos de syke.

“Luch-Energia” – “Primorye”, “Fjernøsten”, “Tigre”

Kallenavn av fotballklubber og deres opprinnelse. Russland. Del 1Bilde: Getty Images
For fem år siden spilte “Ray” fortsatt i den russiske Premier League og var en av de vanskeligste motstanderne. Og det er ikke så mye styrken til laget, men i sin geografiske plassering. Det er forståelig, til du når Vladivostok – vil krefter for spillet ikke forbli. Det er takket være navnet på byen og avstanden til at klubben bærer kallenavnet “Far Easterners”. Vladivostok er en havneby og det administrative sentrum av Primorsky Krai, og dermed “Luch-Energia” mottok “andre navn” – “Primorye”. Hvis du ser på klubbens emblem, ser du et bilde av et stort tigerhodet. Han flyttet her fra byens våpenskjold og fikk laget til å bli stolt kalt “tigre”.