Kante spiller imidlertid bra med ballen

Ranieri selv på den første dagen innså at han hadde tatt den riktige avgjørelsen.
“… Jeg måtte stoppe ham slik at han ikke ville jage hver eneste ball. Han fortalte meg: “Ok, sjef” – og etter ti sekunder igjen for seg selv. “En dag vil du glemme hodet ditt fra ditt eget overheng,” lovet jeg ham …. ”

Kante selv vet egentlig ikke hvordan han skal stoppe. Takket være den endeløse strømforsyningen løp den 25 år gamle midtbanespilleren mer enn sine kamerater i 18 av 29 kamper. I sin klubb er han den beste i distanse og sprints.

En slik hardt arbeidstaker er bare nødvendig for et lag som ikke er interessert i å kontrollere ballen. Ranieri var ikke verdt å bekymre seg for sin fysikk – kanskje Kant ble ofte ansett som den laveste spilleren på banen, det hindret ham ikke fra å fylle de antropometriske hullene med hjelp av fryktløshet og gal entusiasme.

“Det første han ser ut for, er evnen til å løpe etter ballen,” sa lagkamerat Danny Drinkwater. Og tallene bekrefter: Franskmannen elsker å gnave ballen fra rivaler (158). Han har det største antallet taklinger og avlyttinger i Premier League (148), og han er på femte plass i brytning (256).

Ja, Vardi og Marez hadde en enestående sesong, men uten Kant’s harde arbeid på midtbanen ville de ikke få så mange muligheter til å angripe. Uten det ville Leicester-motangrepsspillet ikke ha virket.

Kante spiller imidlertid bra med ballen. Nøyaktigheten av hans kringkasting er 81,3%, og for denne indikatoren er han den første i Leicester. Franskmannen ble markert ved hjelp av en kamp med “Norwich”, “Swansea”, “Manchester City” og “West Ham”. Hans kollega Drinkwater foretrekker lange passerer til Vardi eller Mareza, men Kante uten problemer leverer ballen i straffeområdet til motstanderen.

Svært ofte oppstod Leicester mål like etter Kante sprints. Når det gjelder dribling, er bare vingers bedre enn denne svarte energimaskinen i Leicester: Marez, Albrighton og Schlupp. Generelt kan Kant gjøre noe. Og kamerater er takknemlige for ham for det.
“… – Han kan bli kalt den viktigste spilleren i Lester. Ngolo er et eksempel for oss alle. “Vi kan bare misunne styrken av hans karakter og stabilitet i hvert spill,” sa Shinji Okazaki.