Nyansen blant stjernene. Jeg må legge til, sier en liten håndballspiller

Å komme i spill i midterste clutchposisjon kan virke nesten umulig. Tross alt har kaptein Iveta Luzumová, en av de beste spillerne i Champions League og den tyske Bundesliga, tradisjonelt inntatt rollen som sjefdirigent for det tsjekkiske landslaget. Rollen som den tredje clutchen ble fremdeles tatt av ungdommen Veronika Mikulášková. Talent for tsjekkisk håndball på Euro samler verdifull erfaring, skaffer seg med laget, stemningen i store haller og verdensstjerner.

De fleste spillerne til Most spilte på lørdag mot rumenske stjerner.

(den beste spilleren på planeten) var en flott opplevelse.Det er forferdelig å se hvor avansert hun er og hvor mektig hun er, ”bemerket Mikulášková. “Jeg hadde respekt for henne, men jeg visste at jeg måtte behandle henne som alle andre spillere,” beskriver hun.

Selv om Mikulášková forberedte seg på en lignende variant i praksis før åpningskampen til EM, med muligheten for at hun vil spille foran mer enn tre tusen tilskuere, heller ikke telle.Når hun ser noen unge som meg, kan hun dessuten få mest mulig ut av det, ”sa Mikulášková etter 28:31 åpningstap mot Romania.

Blant idolene

Mandag venter et lite landslag på nok en skarp test: Tsjekkiske håndballspillere i den andre kampen i gruppen vil utfordre de forsvarende mesterne fra Norge. Og igjen kan Nicholas få oppgaven med å forsvare en av de fantastiske nordmennene.

“Jeg føler meg som en fargetone blant dem. Men jeg tror at vekt- og høydeforholdet kan kompenseres. Jeg må legge til, ”innser Mikulášková, som i den tsjekkiske hytta ikke vil unngå oppgavene som tradisjonelt blir tilskrevet de yngste medlemmene av teamet.

Tar vare på vann og baller.Sammen med Sara Kovářová (19 år) og Jana Šustková (20) ble de bedt om å planlegge en tur rundt i byen for hele teamet. “Da jeg først kom inn i førerhuset, ville jeg skylde på dem, men jeg ble villedet fordi jeg var en av dem,” sa hun.

I den første kampen i EM bekreftet Mikulášková det på banen.